Hódító Vilmos 1066-os megkoronázása óta, az apátság a nemzet koronázási temploma. Emellett a brit történelem utóbbi ezer évének számos neves történelmi személyiségének itt található meg a síremléke és emlékműve.

Az évszázadok alatt zarándokok milliói fordultak meg itt és most Ön is részéve lett ennek a nagyszerű hagyománynak.

Az imádkozás hagyománya

Mindenekelőtt az apátság egy működő templom – keresztény istentiszteletek helyszíne. Minden órában körülbelül egy percre megállunk és imádkozunk. Szívesen vesszük, ha csatlakozik hozzánk – illetve kihasználhatja a csend perceit elmélkedésre is.

Mindenkit szívesen látunk a nap szabályos időközönkénti istentiszteletein és egy pap vagy egy káplán mindig rendelkezésre áll egy magánbeszélgetésre.

A szíves fogadtatás hagyománya

Az apátságot Kr. u. 960-ban alapították Benedek-rendi kolostorként. Az elhivatottságukon túl, a Benedekrendiek ismertek a szíves fogadtatásról, melyben minden látogatót részesítenek. Ön nagyon szívesen látott vendég az apátságban és reméljük élvezni fogja az eme nagyszerű építmény által nyújtott rendkívüli látványosságokat és hangokat. 

Az adományozás hagyománya

A Westminster apátság anyagilag teljes mértékben önálló. Nem kap anyagi támogatást az államtól, a koronától vagy az anglikán egyháztól.

Szinte kizárólag a látogatók belépti díjára és adományaira támaszkodunk, melyekből fedezzük a mindennapi működés és eme remek épület restaurálási költségeit. Mai adományával azon milliók sorába lépett, akik segítettek az apátság örökségének a megőrzésében.

© 2018 The Dean and Chapter of Westminster

Website design - Design by Structure